PF 2021

Milí priatelia, opäť tu máme čas na bilancovanie uplynulého "covidového" roka 2020.
Aj keď folklórnej sezóne nebol priaznivý, predsa sa nám podarilo priložiť ruku k zachovaniu a rozvoju tradičnej ľudovej kultúry v našom regióne Novohrad. Predstavili sme sa Vám na kultúrnych podujatiach na Buzitke, v Lučenci či Trebeľovciach. Nezabudli sme ani na náš regionálny produkt Novohrad, ktorý sme úspešne predstavili na Vígľašskom zámku. Privítali sme medzi nás aj nových malých Dubkáčikov a pripravili nové choreografie, scénické zvykoslovia či začepčili nevestičky. Podieľali sme sa na vytvorení stálej expozície o tradičnom ľudovom odeve v rodnom dome Timravy, v Políchne či na lektorovaní tradičného remesla v Podpolianskom osvetovom stredisku vo Zvolene. Čo to sme porozprávali do rádia Regina, ale aj do iných médií o našej činnosti. Nadviazali nové priateľstvá a spolupráce.
Bez Vás by to nešlo! Ďakujeme!
---
Všetkým našim priateľom, podporovateľom a priaznivcom prajeme úspešný rok 2021 v plnom zdraví.
V nadchádzajúcom roku sme si pre Vás opäť pripravili veľa noviniek, ktoré sa budú niesť v odkaze a spomienkach 95. výročia divadelnej činnosti v obci Buzitka.
Nová sezóna je opäť nabitá folklórnymi festivalmi, súťažami a projektami, ktoré sa dúfame podarí úspešne zorganizovať. Vidíme sa tam!